NAKARM KOTKA! KLIKNIJ ZAKłADKĘ "MORE" I PODAJ MU PUSZKE Z JEDZENIEM LUB POBAW SIĘ Z NIM PIłECZKą!
Blog > Komentarze do wpisu
Kremy do przekładania suchych wafli, czyli domowe andruty
Krem I
--------
1/2 kostki masła
1,5 szklanki cukru pudru
1 tabliczka czekolady

Utrzeć masło z cukrem, dodać rozpuszczoną czekoladę. Przełożyć wafle masą, przycisnąć deseczką, obciążyć i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

Krem II---------
1 kostka margaryny
3 łyżeczki kakao
pół opakowania mleka w proszku
pół szklanki wody
szklanka cukru

Zagotować wodę z cukrem, dodać margarynę, po odstawieniu z ognia dodać pozostałe składniki. Lekko ostudzoną masą przekładać wafle.

Krem III
----------
2 puszki mleka skondensowanego słodkiego gotować w dużej ilości wody na bardzo małym ogniu ok. 2-3 godz. Puszki otwieramy po całkowitym ostudzeniu!!!!! I miksujemy z margaryną, można dodać żółtko, ale niekoniecznie. Przestudzoną masą przekładamy wafle.


Krem IV
----------
0,5 litra kwaśnej śmietany
1 kostka masła
1 szklanka cukru zwykłego
4 łyżki ciemnego kakao (najlepiej z "wiatrakiem")
Wszystko rozpuścić i gotować 1 godzinę na małym ogniu, często mieszając.
Po zdjęciu z ognia dodać zmielone orzechy,wymieszać.

sobota, 28 kwietnia 2007, w_isienka